Site Loader

Jag fortsätter här redan genom bilvärlden i tv-rutan. Först ut skrev jag om ett av de program som legat som grund till många av de bilprogram som sänds i tv-rutan idag. Jag syftar på Overhaulin, ett bilprogram som gick ut på att renovera bilar till ovetande ägare. Sedan dess har det kommit en mängd andra program med olika inriktning, program som Fast N Loud, Bitchin Rides och Counting Cars, tre program med fokus på bilhandel, renovering och modifiering. Dom har alla sin unika tvist och stil, som gör att det skiljer sig från övriga program, men i grund och botten handlar det om kunden som har en bil som dom vill få renoverad eller uppgraderad och där ägaren av verkstaden, försöker leverera detta och mer därtill, i hopp om att kunden ska bli nöjd med resultatet. Vi kan få ta del av en renovering som tagit 10-12 månader, nedkortat till ett avsnitt på omkring 40 minuter.

Bitchin Rides

Alla tre av dom program som jag nämnde, är program som jag själv följer men måste jag välja ut en favorit bland dessa så blir det numera programmet Bitchin Rides, även om jag tidigare föredrog Fast n Loud, när originaluppsättningen fortfarande medverkade i programmet.  Men efter att en och en av dem lämnat verkstaden, har programmet också tappat en del av sin charm, vilket gör att jag numera föredra Bitchin Rides. Programmet följer bildesignern Dave Kindig i hans arbete med att driva sin verkstad i Salt Lake City, huvudstaden i delstaten Utah och center för mormonerna, som har mängder av kyrkor utspridda i staden.

Detta program går helt och hållet ut på att kunden kommer med en bil som han sedan vill få byggd på ett speciellt sätt efter speciella önskemål och det är då upp till Dave och hans team att försöka uppfylla kundens önskemål eller övertala kunden att deras fordon kanske skulle se bättre ut på ett annat sätt än vad de önskat sig. Oavsett vad så talar resultaten sina egna språk. Sedan programmet drog igång har vi fått en mängd olika bilar levererade, den ena bättre än den andra. Ta en titt i Kindigits galleri och döm själva.

Deras kanske största projekt och i mina ögon mest spektakulära uppdrag var när man tog en 1939 års Futureliner från GM och renoverade den från topp till tå. Det tog dem 22 månader från början till slut att göra i ordning detta fordon till där det är idag. Renoveringen slutfördes under 2014 och klickar ni på länken kan ni se resultatet och döma själva om det är något som ni gillar.

Dom har också byggt ett par andra bilar där slutresultatet är något som verkligen tilltalar mig, och om jag hade möjligheten, fordon jag skulle köpa. Bland dessa hittar vi en 1950 års Phantom Fleetside som dom byggde om till en pickup, en 1968 års Ford Mustang Boss som dom gav en helt ny front tillsammans med en 1967 års Chevy Camaro med otroligt stilrena former.

Post Author: Carolina