Site Loader

Ford Mustang har blivit en synonym med  amerikanska muskelbilar som började tillverkas under 1960-talet. Ford mustang var från början framtagen för att locka den yngre generationen med en ungdomlig framtoning.

Man satsade på kaxig design och en stark motor som skulle prägla den nya generationens amerikanare. Snabbt skulle konkurrenterna följa efter men Ford Mustang har tagit sin in till bilhistorian som en av världens största succéer någonsin. 1964 presentade man den första generation Ford Mustang och har utvecklats genom åren och idag står fortfarande Ford Mustang på topp när det kommer till amerikanska sportbilar.

Generation 5,den nya tidens Mustang

Idag är Ford Mustang fortfarande en av Fords mest säljande bilar och mycket har hänt sedan den första Mustangen rullade ut på gatorna. Då bilvärlden förändras så satsar Ford mycket på att behålla den styrka i en Mustang men aktivt arbeta fram en motor som är mer miljövänlig men samtidigt behålla all kraft.

Ford SYNC3,den smarta Mustangen

Dagens Mustang har en 5,0-liters V8 motor med en EcoBoost som sänker utsläppsnivån markant. Man använder sig av det trådlösa systemet  Ford SYNC 3 som kan styra bilens olika funktioner likt en smartphone eller sufrplatta med röstkommando eller touchfunktion. Man har ett krockavvärjningssystem, en smart radar som ska förhindra krock och man satsar extra mycket på säkerhet. Ford presenterar MagneRide Damping System, ett system som ska ge både körglädje men också komfort i världsklass. System övervakar  vägunderlaget  och förarens avsikter och anpassar dämpningen till det ultimata. I instrumentbrädan finner man likt en smartphone ett system med applikationer där man finner flera nya och viktiga funktioner. En app, Track-appen mäter prestandastatisk och hjälper dig att få ut så mycket av den starka prestanda Ford Mustang har.  Man kan även välja körläge efter behov, med en enkel knapptryckning kan man byta och optimera körinställningarna ifrån Normal till Sport+. Instrumentbrädan är helt digital med en 12 tums displayplatta som ger en precis den information man behöver. Med systemet Adaptive Cruise Control kan man själv ställa in vilken hastighet man vill färdas som systemet senare automatisk anpassar. Den kanske viktigaste nyheten är Lane Keeping Aid. Ett system som känner av ifall man börjar     glida ur sin körfil av misstag. Systemet gör då att ratten börjar vibrera samt att en varning visas på instrumentbrädan. Om man reagerar långsamt eller inte alls så tar systemet över och leder en rätt in i rätt körfält. Systemet går naturligtvis att frånkopplas om man så vill. Ford SYNC 3 som är det centrala systemet i nya Ford Mustang har även en nödfunktion ifall olyckan är framme. Systemet kontaktar då per automatik nödtjänst och då systemet har en GPS så skickas bilens exakta position till räddningstjänst. Nya generationens Ford mustang är inte bara muskler, det är komfort och säkerhet som är ledorden. Man har lyckats ta fram en muskelbil som fortfarande har en stark motor men som är snäll mot miljön och som sätter förarens säkerhet i fokus. Med ett system som assisterar föraren oavsett situation så kan  man som förare känna sig säker i nya Ford Mustang.

Ford SYNC3,den smarta Mustangen

Post Author: Carolina