Site Loader

Har man intresse för bilar och kanske specifikt bilar som är lite äldre så är det ett måste att någon gång besöka museet ‘world of classics’ som är ett museum med gamla bilar som ligger beläget i förorten Tumba i Stockholm (ca 30 min söder om stan).

Museet har massa äldre bilar samt några motorcyklar som man som intresserad av bilar antagligen kommer att älska att få titta in. Det är det största bil-museet inriktat på just USA bilar i hela Sverige och erbjuder en att titta in upp mot hundra olika bilar från 50 och 60-talet. En dröm för den bilintresserade som dessutom mest tycker om de lite äldre bilarna från 50 och 60-talet. Dels kan man titta in Chevrolet bilar från 1955 – 1966 och Chrysler 300 bokstavsbilar 1956 – 1961 men också flera lite mer ovanliga modeller vilket innebär att det verkligen är ett drömmuseum för den som har ett intresse för lite äldre bilar. Museet är ungefär 300 kvm stort och förutom bilarna så finns det en härlig 50 och 60-tals stil över hela museet vilket kommer få den äldre att bli nostalgisk och den yngre att bli mer intresserad av just 50 och 60-talet. Bland annat kan man sitta i bakdelarna som är avsågade av gamla 50-tals bilar som nu nästintill känns som en soffa eller så kan man titta in gamla prylar så som flipperspel, jukeboxar, coola skylar eller varför inte de äldre radioapparaterna. Att besöka ’world of classics’ kommer att ta en på en riktig nostalgiresa med 50 och 60-talet i fokus. Det kommer att bli en resa som man inte kommer vilja glömma bort i första taget och chansen är stor att man kommer vilja besöka det häftiga bil-museet ’world of classics’ igen. Det kostar 150 kr att besöka museet som vuxen, 50 kr som barn och det är möjligt att besöka museet alla dagar i veckan förutom söndagar och måndagar. Öppettiderna är då 11 – 18 på vardagarna och 11 – 15 på lördagar.

Grundaren till alltMuseet är grundat av den bilintresserade Leif-Ivan Karlsson tillsammans med hans familj. Hans stora intresse inom bilens värld är just USA bilar så att fokusera på det i museet var ett enkelt val. Leif-Ivan kommer från Överkalix i Norrbotten. Redan vid 13 års ålder skaffade han sin första jänkare (som inte heller blev den sista) och där föddes det stora intresset för USA bilar. Redan på 80-talet hade han en ide om ett ställe där man kunde komma för att få nostalgi tillbaka till 50 och 60-talet. Han började där hela resan med att bygga bilarnas bakdelar till soffor. Det var för tidigt i tiden för att det skulle kunna bli succé så han väntade med att tiden var rätt inne. Tillslut var den det och det blev så mycket mer än bara ett ställe med coola soffor utan istället ett helt museum för alla med intresse för 50 och 60-talet och de häftiga bilarna. Bilarna på museet består mycket hög kvalité med hälften av bilarna inköpta från USA och hälften från Sverige.

Grundaren till allt

Post Author: Carolina